Igor Grosu despre procurori: „De ce hoții mari reușesc să fugă unul în Israel, altul în Londra, al treilea în Cipru”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, sugerează că anumiți procurori ar fi participat anterior în reglările de conturi dintre unele persoane care ar fi comis ilegalități. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Пятница с Анатолием Голя” de la postul de televiziune RTR, transmite agora.md.

 

Cineva a încercat să facă dreptate într-o luptă între câțiva bandiți. Acest cineva nu s-a gândit la interesul public. Activele pe care un hoț le-a furat de la altul, au prietenit după asta s-au certat, au furat unul de la altul. Aceste active au fost cândva publice, aparțineau statului. (…) Procurorii, din păcate, eu devenit instrumente ale acestor reglări de conturi între bandiți. Iată care este marea problemă. Trebuie să construim instituții care ar apăra interesul public, dar nu al unui clan sau al altuia. Acest cerc vicios trebuie distrus și să ne întoarcem la normalitate”, a menționat Igor Grosu.

Totodată, șeful Legislativului declară că nu îi este clar din ce motive persoanele care sunt suspectate de corupție au reușit să părăsească țara.

 

Ca om de rând, îmi pun o simplă întrebare: De ce hoții mari, nu cei mici care au furat o găină sau un harbuz,  reușesc să fugă de răspundere? Unul în Israel, altul în Londra, al treilea în Cipru. De ce acești hoți, fără impedimente, cu toți banii pleacă în țările calde? De ce? Și noi avem procuratură, li s-au dat salarii normale, au reparat oficiul, le-au dat drepturi. Ceva nu lucrează și să vorbim că timp de doi ani nu au fost dosare politice…mă scuzați dar aceasta nu este serios”, a declarat președintele Parlamentului.

Totodată, Igor Grosu a declarat că este nevoie de mai multă transparență și că Procuratura Generală ar trebui să informeze societatea periodic referitor la dosarele de rezonanță.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

SURSA: Agora.md.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *