/VIDEO/ Cel mai tânăr sat din raionul Glodeni înflorește. Cel de-al 101-lea an i-a prins pe săteni cu o stradă modernă

Sărbătoare dublă în cel mai tânăr sat din raionul Glodeni. După mai mulți ani de așteptare, locuitorii din satul Petrunea au un drum modern. Lucrările de reparație au durat trei ani, iar drumul a fost dat în exploatare pe 9 octombrie, chiar de hramul satului.

Oamenii sunt foarte mulțumiți, mai ales că până acum strada era într-o stare dezastruoasă.

„Doamne ferește, glod și nevoie. Dapăi cum și copii la grădiniță mai ușor, până acum cădeau prin glod, părinții trebuiau să îi schimbe de două ori.”

„Foarte bine, foarte frumos. Au muncit foarte bine. Înainte cum era? Foarte rău, gropi, murdărie. Acum vă este mai comod? Desigur”.

VALERIA GNACIUC, reporter TVN: „Strada reparată recent este dotată cu trotuare, marcaje rutiere, sistem de iluminare, treceri pentru pietoni şi indicatoare. Șoferii spun că și-ar dori ca drumurile din toată țara sa fie reparate la fel de calitativ”.

Extraordinar, de-ar fi în toate satele Republicii Moldova așa drumuri. Ca la Petrunea. Până acum cum era? Niște borți, dar acum avem un drum european.”

„Foarte bun. De-ar fi în toată țara așa, ar fi bine. Multe drumuri sunt foarte rele, ne stricăm mașinile, ne stricăm și nouă sănătatea”.

Reabilitarea străzii a început în 2019, iar săptămâna trecută au fost finalizate lucrările de reparație a ultimei porțiuni de drum.

La inaugurare au participat mai mulți reprezentanți au autorităților locale. Ei spun că evenimentiul este foarte important pentru localnici.

IGOR GUȘAN, consilier: „Eu tare sunt mândru că satul nostru înflorește în fiecare zi și vreau să spun mulțumesc la toți care au participat la realizarea proiectului. Îi doresc satului nostru să se dezvolte în continuare, să fie cât mai mult tineret și să fie câți mai mulți copii în sat”.

IURIE NĂSTAS, primarul s. Petrunea: „Acest tronson de drum înseamnă foarte mult, fiindcă pe acest drum sunt amplasate, primăria, gimnaziul, muzeul, terenul de joacă, casa de cultură și grădinița, magazine și alte obiective. El leagă toate instituțiile din sat. Locuitorii sunt aici, sunt foarte bucuroși. Noi în tot anul dăm câte un obiect nou în exploatare.”

Pentru reparația străzii s-au cheltuit aproape șapte milioane de lei, bani alocați din bugetul consiliului raional Glodeni.

ION COJOCARI, președintele raionului Glodeni: „Este foarte important ca localitățile noastre să dăinuie, să trăiască să investim în infrastructură. Odată cu investițiile făcute în infrastructură, sporim nivelul de trai al oamenilor. Odată ce sporim nivelul de viață al oamenilor, creăm premiza că oamenii vor rămâne sau vor reveni în localitățile noastre. Astfel, noi avem nevoie de asemenea proiecte, nu doar în satul Petrunea, dar în toate localitățile din raionul Glodeni”.

În satul Petrunea locuiesc aproximativ de 2300 de oameni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x