Candidații la alegerile locale noi din 21 noiembrie își pot finanța campaniile electorale

Candidații la alegerile locale noi din 21 noiembrie curent pot transfera pe contul „Fond electoral” mijloacele financiare proprii, deținute la data începerii campaniei electorale.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a atenționat că legislația condiționează transferul și utilizarea mijloacelor financiare proprii ale partidelor politice cu prezentarea în prealabil, la data începerii campaniei electorale, a unui raport financiar conform modelului stabilit de CEC.

Campania electorală pentru fiecare candidat la funcția de primar începe odată cu înregistrarea acestuia de către consiliul electoral de circumscripție electorală. Prin urmare, fiecare concurent electoral completează o anexă la raport în care sunt reflectate cheltuielile în campania electorală pe circumscripții, iar la compartimentul destinația plății se indică localitatea pentru care s-a efectuat plata.

În conformitate cu prevederile legale, partidele politice și blocurile electorale care au desemnat candidați la alegerile locale deschid la bancă un singur cont cu mențiunea „Fond electoral” și propun pentru înregistrare la CEC o persoană responsabilă de finanțe (trezorier). Toate mijloacele financiare aferente finanțării campaniei electorale a candidaților înregistrați din partea partidelor și blocurilor electorale vor fi gestionate prin intermediul acestui cont.

Amintim că, pe 21 noiembrie curent, în 15 localități din țară vor avea loc alegeri locale noi. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x