Republica Moldova nu are semnat un contract cu „Gazprom”

Republica Moldova nu are semnat un contract cu „Gazprom”. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a menționat că nu s-a întâlnit la Sankt Petersburg, cu directorul „Gazprom”, Alexei Miller.

În cadrul unei conferințe de presă Spînu a declarat că nu are un răspuns concret în privința livrărilor de gaze de mai departe, însă a ținut să sublinieze că Moldova nu va rămâne fără energie, pentru că autoritățile iau deja în calcul și rezerva de stat a țării pentru a încălzi la iarnă cetățenii.

„E o criză dificil de gestionat. Din păcate, din motive obiective, nu am discutat cu domnul Miller. Sper să reușesc să am această discuție în perioada următoare. Am discutat despre livrările din luna octombrie, ca nimeni să nu aibă de suferit. Am vorbit și despre livrările de energie electrică. De altfel, pentru moment, nu există niciun temei de îngrijorare. Livrările de energie electrică sunt la nivel. Am convenit să inițiem discuțiile privind agenda comună. Chiar în această săptămâna vom începe discuțiile cu echipa de la Gazprom pentru a avea un plan de lucru. Suplimentar, menționez că prețul din luna octombrie nu e justificat și nerealist pentru Moldova și nu e în concordanță cu contractile semnate anterior. În acest context, am solicitat extinderea contractului în condițiile vechi. Indiferent de situație, noi avem deja un plan pentru orice eventualitate” a declarat Andrei Spînu.

Amintim că contractul de livrarea a gazelor naturale dintre compania rusă „Gazprom” și cea din Republica Moldova „Moldovagaz” a fost prelungit pentru încă o lună, după ce vechiul contract a expirat, pe 1 octombrie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x