Doi bărbați au plutit pe mare timp de 29 de zile. S-au hrănit cu portocale și nuci de cocos

Doi bărbaţi din Insulele Solomon au plutit pe mare timp 29 de zile. Bărbaţii s-au rătăcit în timp ce călătoreau într-o barcă cu motor.

Livae Nanjikana şi Junior Qoloni au fost găsiţi în largul coastei Papua Noua Guinee după ce o furtună le-a împins barca în largul mării, iar bateria GPS-ului li s-a descărcat, scrie Mediafax.

Ca să supravieţuiască, cei doi s-au hranit cu portocalele pe care le luaseră cu ei, cu nuci de cocos pe care le-au găsit plutind în ocean şi cu apă de ploaie.

„După câteva zile, pentru că ne-am rugat, Dumnezeu ne-a dat acest gând de a construi un dispozitiv pentru a naviga. Aşa că am construit o structură asemănătoare cu un catarg folosind vâsle şi pânze şi am pornit în larg urmând direcţia vântului„, a declarat Nanjikana pentru AFP.

Un pescar i-a găsit în cele din urmă şi i-a dus în siguranţă în Papua Noua Guinee, unde pregătesc acum demersurile pentru a ajunge acasă.

Nu am avut nicio idee despre ce se întâmpla în timp ce eram acolo. Nu am auzit nimic despre COVID sau despre orice altceva. Aştept cu nerăbdare să mă întorc acasă, dar cred că a fost o pauză plăcută de la toate”, a declarat Nanjikana pentru The Guardian.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x