Ministerul Sănătății: „Vom oferi asistență medicală pacienților COVID-19 în detrimentul celorlalte categorii de bolnavi”

Ministerul Sănătății anunță despre stoparea tuturor intervențiilor chirurgicale planificate ale altor bolnavi decât cei infectați cu COVID-19.

„Suntem la limita capacităților disponibile. Aceasta înseamnă că vor fi mobilizate alte paturi. Ceea ce înseamnă că persoanele care au nevoie de intervenții chirurgicale, inclusiv cele planice și au nevoie de terapie intensivă în perioada post intervenție, cu regret, din nou, vom orienta toate capacitățile pentru a oferi asistență pacienților COVID în detrimentul celorlalte categorii de pacienți. În această situație, vom mobiliza noi paturi, ca să fie foarte clar, asta înseamnă că alți pacienți  nu vor avea acces la serviciile de terapie intensivă în casul dat”, a declarat Secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Svetlana Nicolaescu în cadrul unei conferințe de presă.

Din cauza creșterii numărului de infectați cu COVID -19, paturile din spitale sunt ocupate în proporție de peste 90 la sută.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x