Șeful „Moldovagaz” despre criza energetică din țară: „Situație complicată și adesea speculată”

Republica Moldova s-a mai confruntat cu crize energetice pe parcursul anilor, însă mereu au fost identificate diverse soluții. Declarațiile aparțin lui Vadim Ceban, șeful Societății pe Acțiuni „Moldovagaz”, care susține că situația este foarte speculată.

 

Vom face față acestor provocări, la fel ca în decembrie 2019, când, în cel mai scurt timp posibil, echipa Moldovagaz a reușit, din punct de vedere tehnic, să rezolve problema inversării gazelor naturale de-a lungul coridorului trans-balcanic, în cazul în care aprovizionarea prin Ucraina era imposibilă. Sunt încrezător că vom putea depăși situația dificilă actuală”, a declarat Vadim Ceban.

Totodată, Ceban susține că SA „Moldovagaz” face tot posibilul pentru a depăși situația de criză.

Situația actuală nu pare mai puțin complicată și este adesea speculată. Acum un an am fost acuzați că am cumpărat gaz la prețuri umflate. Astăzi, aceiași oameni insistă asupra faptului că actuala formulă de cumpărare este greșită, iar adoptarea ei este grăbită și negândită. Vă asigur că echipa Moldovagaz face tot posibilul pentru a se asigura că aprovizionarea cu energie a țării continuă fără întrerupere. Sperăm să ajungem la acorduri finale cu privire la aprovizionarea cu gaze a țării noastre. În același timp, înțelegem că nu totul depinde doar de echipa de conducere a companiei, ci și de acționarii săi principali”, a adăugat Ceban.

Amintim că ieri, 13 octombrie, Comisia Națională pentru Situații Excepționale a decretat stare de alertă în sectorul de gaze naturale din Republica Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x