Administrația raionului Glodeni cere Guvernului deschiderea unei secții pentru tratarea Covid-19

Președintele raionului Glodeni, Ion Cojocari, cere Guvernului Republicii Moldova să deschidă o secție pentru pacienții infectați cu Covid-19. Potrivit alesului raional, cererea este dictată de numărul mare de persoane infectate cu virusul ucigător.

Potrivit lui Ion Cojocari, Spitalul Raional Glodeni este dotat cu condiții și personal specializat pentru asigurarea funcționalității acestuia.

La ziua de ieri, 35 pacienți din raionul Glodeni erau internați în diferite Instituții Medico-Sanitare Publice din mai multe raioane, (necesitatea de internare din spusele medicilor este mult mai mare) Ungheni, Rîșcani, Mun. Bălți și mun. Chișinău, un disconfort mare pentru pacienți și rudele acestora, ca să nu mai vorbim de procedurile birocratice și chinul prin care trec medicii pentru a efectua internarea într-o altă Instituție Medicală Specializată. APELUL meu este bazat pe zecile de sunete din partea pacienților și rudelor acestora, precum și a medicilor din sistemul de sănătate din raionul Glodeni, mai alesm că se constată o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova”, a anunțat Ion Cojocari.

Cojocari a menționat că săptămâna trecută administrația a expediat o solicitare în scris, în acest sens.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x