Comuniştii şi socialiştii au depus o moţiune simplă împotriva lui Sergiu Litvinenco. Reacția ministrului

În cadrul Ședinței Parlamentului de astăzi, deputatul BCS, Vasile Bolea, a anunțat că fracțiunea din care face parte înaintează moțiune simplă asupra activității Ministerului Justiției. 
„Inaintăm moțiunea simplă asupra activități Ministerului Justiției în domeniu Justiției întitulat „Subminarеa principiul de drept și subardonarea Justiției”… Nici la o 100 de zile a Guvernului Gavrilița, PAS împreună cu Ministrul Justiției a facut tot posibilul sa subjuge ideea de Justitie independenta care sa raspunda doar la indicativ de oporunitate politica data la partid”, a menționat socialistul Vasile Bolea.
În replică, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, i-a răspuns deputatului Vasile Bolea printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Văd că socialiști și comuniști au înaintat împotriva mea moțiune simplă la Parlament. Ce să zic? Evident că, deoarece este un instrument constituțional, îi voi da curs așa cum prevede legea. Pe fond – voi vedea ce mi se impută și voi răspunde punctual la totul. Dar dincolo de toate, precum am mai spus, drumul spre o justiție dreaptă și o luptă veritabilă împotriva corupției nu va fi ușor. Tare mulți au fost, sunt și vor fi împotrivă. Pentru că au ce pierde. Dar pe mine nu mă interesează ce vor pierde politicienii alungaţi de la guvernare pentru că şi-au bătut joc de ţară decenii întregi. Pe mine mă interesează ceea ce-și doresc majoritatea cetățenilor acestei țări. Și anume un stat puternic, cu instituții funcționale, unde cei care fură de la oameni să fie deferiți justiției. Și voi face anume ceea ce-și doresc cetățenii. Punct!”, a scris Ministrul Justiției.

Aceasta este prima moțiune înregistrată împotriva activității actualei guvernări.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x