/VIDEO/ La doar 8 ani are propria afacere. O fetiță din Bălți confecționează buchețele din frunze pentru a-și îndeplini visul

La doar 8 ani, Xenia Lungu dispune de calitățile necesare pentru a mânui o afacere. Chiar dacă are un grafic foarte încărcat la școală, reușește să frecventeze și ore de box, dar și să-și  dezvolte propriul câștig. Fetița confecționează trandafiri din frunze, iar cu fiecare buchețel vândut este tot mai aproape de visul său.

„Când am împlinit șapte ani, aproape aveam opt, vindeam desene, acum am opt ani și fac aplicații, bunica mă ajută să fac lucrări hand made și floricele.

-Cine vrei să te faci când vei crește mare?

-Arhitect, arhitectul desenează casa, iar constructorii îl ridică”, a spus fetița.

La fel ca și orice om de afacere, Xenia are secrete, dar și persoane care o susțin și îi sunt alături.

„Eu strâng frunzele curate, pentru un buchețel am nevoie de, dacă fac trei trandafiri, am nevoie de trei minute, câți trandafiri fac, de atâtea minute am nevoie. Noi împreună cu tata strângem frunzele seara, pentru că atunci cad nu doar frunzele uscate, dar și cele mai umede. Vedeam cum bunica le confecționa și mi-a plăcut și am decis să învăț și eu. Dar tata a avut cea mai mare răbdare și el m-a învățat”, a povestit Xenia.

Efortul pe care îl depune Xenia o aduce tot mai aproape de visul său. Copila își dorește o trotinetă electrică, iar pentru că la început de noiembrie își sărbătorește ziua de naștere, fetița crede că dorința poate să devină realitate.

„Cel mai ieftin buchețel costă 10 lei, iar cel mai scump costă 20 de lei. Pe data de 1 noiembrie este ziua mea de naștere și poate rudele mele îmi vor mai dărui bani, iar eu îmi voi cumpăra o trotinetă electrică”, a menționat copila.

Mama Xeniei, Olesea Lungu spune că a observat calități antreprenoriale la fiica s-a încă din fragedă copilărie, deși familia o îndestulează pe deplin cu tot de ce are nevoie, fetița a tins dintotdeauna să-și facă singură banii de buzunar.

„Mă bucură acest lucru și sunt mândră. Îmi este plăcut că are astfel de idei, încă din copilărie este specială și știe ce-și dorește. Sunt mereu pentru orice idee de a ei. Nu vreau să omor în ea dorința sau individualitatea. Vreau ca ea să se ocupe cu ceea ce-i place. Dacă ea consideră că așa este corect, atunci așa să fie. O voi susține în orice acțiune, desigur dacă este rațională”, a declarat mama fetiței, Olesea Lungu.

Prețul unui buchețel confecționat de  Xenia fariază de la 10 la 20 de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
2 комментариев
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Олеся

Ксюшеньку можно найти на этом аккаунте 
https://instagram.com/bizneswomen.m.d?utm_medium=copy_link

Олеся

Спасибо за репортаж

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x