Spînu despre negocierile cu Gazprom: „Vom semna un contract care va fi și în folosul cetățenilor R.Moldova”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu susține că negocierile privind livrarea gazului natural în Republica Modlova încă nu au un rezultat final. Oficialul susține că țara noastră va semna un acord cu Gazprom, doar atunci când condițiile vor fi și în intereselor cetățenilor Republicii Moldova. 

Spînu a declarat că miercuri va efectua o vizită la Sankt Petersburg unde va avea o întrevedere cu Alexei Miller, vicepreședintele Consiliului de administrație și președintele Comitetului de gestionare al companiei ruse de energie Gazprom.

„Am mers la Moscova cu onestitate și cu respectarea interesului cetățenilor Republicii Moldova. După discuția de la Moscova, noi rămânem în continuare în comunicare cu Gazprom-ul. Aceste discuții sunt dificile, dar anunț că miercuri, voi avea o nouă rundă de discuții cu domnul Miller”, a declarat Spînu.

Ce vor discuta la întâlnirea de miercuri:

  • un subiect al discuțiilor este datoria comercială care s-a acumulat începând cu anul 1994. Suntem gata să continuăm discuțiile despre datorie, dar poziția noastră rămâne neschimbată, avem nevoie de o evaluare, un audit corect care să congfirme aceste angajamente;
  • al doilea subiect este prețul. Noi ne dorim un preț corect, bazat pe o formulă similară oferită altor state cu care Gazprom a semnat contracte”, a menționat Spînu.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x