CC: Deputații rămân fără protecție în fața organilor de drept. Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv proiectului de lege

Deputații acuzați de corupție, trafic de influență, abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare de bani ar putea rămâne fără imunitate. Curtea Constituțională (CC) a pronunțat dispozitivul privind proiectul de lege pentru modificarea articolului 70 din Constituție care precede că aleștii poporului vor fi reținuți, arestați și trimiși în judecată fără votul Parlamentului.

CC a aviz pozitiv inițiativa legislativă astfel că proiectul de modificare constituțională ar urma să ajungă pe mesele deputaților pentru testul votului final.

Curtea Constituțională hotărăște: Inițiativa de revizuire este prezentată conform prevederilor din Constituție.
Proiectul de lege constituțională corespunde limitelor temporare și materiale de revizuire a Constituției și poate fi înaintat spre examinare. Proiectul poate fi adoptat de Parlamentul la cel puțin 6 luni de la prezentarea inițiativei date”, a anunțat președinta CC.

La începutul lunii septembrie curent, un grup de parlamentari ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a solicitat Curții Constituționale (CC) să avizeze proiectul legii pentru modificarea Articolului 70 din Constituția R. Moldova

Prin acest proiect se propune excluderea imunității deputatului în cazul săvârșirii de către acesta a celor mai grave infracțiuni de corupție și în cazul spălării banilor. În cazul acestor acuzații aduse deputatului nu va mai fi necesară încuviințarea Parlamentului pentru reținere, arestare sau percheziționare și transmitere a cauzei în judecată.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
1 Комментарий
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Noie

Era vorba ca toti deputatii sa ramana fara emunitate

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x