/VIDEO/ Orașul Bălți rămâne fără tomberoane. Vandalii le distrug fără milă

Mai mult de 160 de tomberoane pentru gunoi au fost instalate în această vară în stațiile, parcurile, dar și locurile publice din municipiul Bălți. La nici măcar jumătate de an de la montarea lor, aproximativ 20 de urne din piatră au fost vandalizate. Responsabilii spun că acestea nu pot fi restaurate.

Oamenii spun că de vină se face lipsa de educație a tinerei generație.

„Cred că au făcut asta niște tineri care nu au acei șapte ani de acasă, vă spun sincer. Tot pentru noi este făcut, comoditățile sunt făcute pentru oamenii.”

„Oare ei sunt oameni? Oare se poate așa? Totul se face pentru oameni, pentru noi. Nu au gram de educație. Să le faci observație, pot și să te bată.”

„Ce să facem, așa este lumea în ziua de astăzi, nu păstrează curățenia, nimic. Nu-s șapte ani de acasă, nu mai faci nimic”, au declarat localnicii.

„Un tomberon din piatră, recent instalat în oraș, cântărește peste 100 de kg. Chiar și așa, vandalii reușesc să-l distrugă dintr-o singură lovitură”, GABRIELA MOCANU, jurnalist TV Nord

Urnele din  piatră au fost amenajate ca răspuns la pretențiile bălțenilor față de autoritățile locale. Oamenii erau nemulțumiți că nu aveau unde arunca resturile de mâncare, ambalajele sau hârtia.

„Pentru comoditate, au fost instalate la fiecare stație aceste urne, pe care eu le consideram rezistente. În primul rând sunt foarte grele.Primele cazuri de vandalism au fost identificate pe strada Iorga, în regiunea centrală a orașului au început să scoată capacele și să le strice de asfalt sau de carosabil”, a declarat anterior Nicolai Grigorișin, viceprimar de Bălți.

Autoritățile locale spun că instalarea camerelor video ar putea să-i disciplineze pe bălțeni.

„Dacă erau instalate camere video, sunt convins că omul s-ar fi gândit, ar fi văzut că acolo este instalată o cameră și nu ar fi răsturnat lada plină cu gunoi și nu i-ar fi dat și foc ca să ardă”, a spus viceprimarul de Bălți.

Vandalismul se pedepsește cu amendă în mărime de la 200 la 500 de unități convenționale, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 140 la 200 de ore sau cu închisoare de până la 1 an.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
1 Комментарий
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Andrei

100% trebuie camere de supraveghere, şi montate în asa mod, sa nu le strice si pe ele ! 100% надо устанавливать видеонаблюдение, и монтировать так так чтобы трудно было их достать !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x