Maia Sandu a discutat cu Ursula von der Leyen: „UE este alături de Moldova”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat ieri, 26 octombrie, la telefon cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.Subiectul discuției s-a axat pe problema aprovizionării cu gaze naturale cu care se confruntă Republica Moldova.

Șefa statului i-a mulțumit pe această cale Președintei pentru susținerea oferită în gestionarea crizei, dar și mobilizarea experților UE la rezolvarea acestei situații.

Uniunea Europeană a fost întotdeauna alături de cetățenii Republicii Moldova – și în momente bune, și în momente mai grele. Suntem recunoscători pentru tot sprijinul oferit de Uniunea Europeană în gestionarea crizei aprovizionării cu gaze naturale”, a menționat Maia Sandu.

La rândul său, Șefa Comisiei Europene a asigurat-o pe Maia Sandu de sprijinul Uniunii Europene în rezolvarea crizei energetice.

O convorbire telefonică bună cu Maia Sandu. Suntem în contact regulat pentru a ajuta Moldova să facă faţă problemei aprovizionării cu gaze. UE este alături de Moldova. Experţii noştri sunt la faţa locului pentru a ajuta la rezolvarea situaţiei”, a scris Ursula von der Leyen într-o postare pe contul său de Twitter.

Printre alte subiecte abordate în cadrul discuției se numără și ritmul implementării reformelor de către Republica Moldova, dar și sprijinul oferit de Uniunea Europeană, atât în gestionarea pandemiei, cât și în redresarea economică.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x