Certificatul de vaccinare anti-COVID-19 eliberat în Moldova va fi echivalent cu cel european

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că certificatul de vaccinare anti-CVOID-19 eliberat de autoritățile din Moldova va fi echivalent cu cel european, scrie diez.md.

„Avem o noutate bună pentru cetățenii noștri, în special pentru cei care călătoresc des. Certificatul nostru de vaccinare a fost testat cu succes și trece procedura de echivalare [care este una tehnică], iar acum doar trebuie să așteptăm decizia de echivalare a acestuia din partea Comisiei Europene. Astfel, acesta va fi echivalent cu celelalte certificate eliberate de oricare altă țară din UE”, a spus Ala Nemerenco.

Până la momentul actual, certificatul național de vaccinare este recunoscut reciproc în așa țări ca: Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia.

De asemenea, moldovenii pot pleca în țările careu au recunoscut unilateral certificatele de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova. Aceste state sunt: Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Regatul Țărilor de Jos, Cehia, Italia, Macedonia de Nord, Albania, Belgia, Canada, Arabia Saudită, Marea Britanie, Malta. Aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x