Eparhia de Bălți și Fălești nu va primi deputații PAS la mărturisire și împărtășanie: „Cerem încetarea rugăciunilor pentru așa conducere a țării”

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, care au votat pentru ratificarea Convenției de la Istanbul nu vor avea accces la mărturisire și împărtășanie în bisericile din Eparhia de Bălți și Fălești până la Duminica Mare a anului 2022. Mai mult, Eparhia de Bălți și Fălești a publicat o adresare în care solicită „încetarea rugăciunilor pentru așa conducere a țării care este lipsită de rațiune morală și duhovnicească”. Acțiunile vin, după ce, la 19 octombrie, Maia Sandu a promulgat Legea cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Convenția a fost ratificată de către Parlamentul Republicii Moldova, în lectură finală, la 14 octombrie curent.

 

Păcatul desparte pe om de Dumnezeu” (Sf. Ioan Gură de Aur). De la întemeiere Sfânta Biserică împreună cu clericii săi, au stat și stau la straja valorilor creștine și a învățăturilor ei, arătînd  omului ce este păcatul și cum luptăm cu el. În aceste zile, noi tinerii părinți suntem profund indignați față de votarea și promulgarea „Convenției de la Istambul”, unde actuala guvernare atacă direct morala și sufletele copiilor noștri, risipind ceea ce noi ca părinți adunăm de-a lungul anilor. Chiar dacă mai marii bisericii au încercat să le arate că unele dintre aceste puncte (schimbarea genului la copil) sunt o răzvrătire la adresa lui Dumnezeu, ei au ignorat în totalitate glasul Bisericii și continuie să facă exeperimente pe seama generației în creștere. Respectuos vă solicităm să ne eliberați de obligațiunea de a ne mai ruga lui Dumnezeu, pentru o astfel de conducere a țării. Rugămintea nostră comună reiese din următoarele:

  1. Pentru neascultare  față de învățătura Bisericii Ortodoxe,„și de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş.”(Matei 18, 17).

  2. Pentru paguba sufletească, morala și duhovnicească, adusă direct copiilor noștri;

  3. Pentru promovarea anormalităților care contravin direct cu îndemnul Sfintei Biserici la cumsecădenie”, este menționat în adresare.

Adresarea a fost semnată de mai mulți preoți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Foto Eparhia de Bălți și Fălești nu va primi deputații PAS la mărturisire și împărtășanie: „Cerem încetarea rugăciunilor pentru așa conducere a țării” 2 01.12.2021 Foto Eparhia de Bălți și Fălești nu va primi deputații PAS la mărturisire și împărtășanie: „Cerem încetarea rugăciunilor pentru așa conducere a țării” 3 01.12.2021 Foto Eparhia de Bălți și Fălești nu va primi deputații PAS la mărturisire și împărtășanie: „Cerem încetarea rugăciunilor pentru așa conducere a țării” 4 01.12.2021 Foto Eparhia de Bălți și Fălești nu va primi deputații PAS la mărturisire și împărtășanie: „Cerem încetarea rugăciunilor pentru așa conducere a țării” 5 01.12.2021 Foto Eparhia de Bălți și Fălești nu va primi deputații PAS la mărturisire și împărtășanie: „Cerem încetarea rugăciunilor pentru așa conducere a țării” 6 01.12.2021 Foto Eparhia de Bălți și Fălești nu va primi deputații PAS la mărturisire și împărtășanie: „Cerem încetarea rugăciunilor pentru așa conducere a țării” 7 01.12.2021 Foto Eparhia de Bălți și Fălești nu va primi deputații PAS la mărturisire și împărtășanie: „Cerem încetarea rugăciunilor pentru așa conducere a țării” 8 01.12.2021 Foto Eparhia de Bălți și Fălești nu va primi deputații PAS la mărturisire și împărtășanie: „Cerem încetarea rugăciunilor pentru așa conducere a țării” 9 01.12.2021

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x