/VIDEO/ 2 600 de cazuri active COVID-19 la Bălți. De ce oamenii nu vor să se vaccineze

Număr record de cazuri active COVID-19 la Bălți. În ultimele șapte zile au fost testați pozitiv peste 2 600 de oameni, doar 320 dintre aceștia sunt tratați în spital, restul ambulator.  Conducerea spitalului clinic din Bălți spune că în instituție nu mai sunt locuri, iar unica soluție de a stopa răspândirea virusului este vaccinare în masă a populației. 

Medicii care tratează bolnavii COVID-19 lucrează la capacitate maximă, chiar și așa în spital mai e nevoie lucrători medicali.

„Acest număr de lucrători medicali fac față tuturor încercărilor și tuturor greutăților care sunt. Am mai cerut de la Ministerul Sănătății să ni se mai trimită la  noi patru specialiști interniști, medici, pe care să-i putem antrena în terapia post-COVID-19/COVID. Am mai cerut să ne fie repartizați și alți specialiști. Am primit vreo patru sau cinci surori medicale”, SERGHEI ROTARI, directorul Spitalului Clinic Bălți.

Resposabilii din cadrul Primăriei Bălți spun că situația este critică.

„Ambulanța, la ziua de azi, în loc să ofere ajutor de urgență, s-a transformat într-un serviciu de transportare. Pur și simplu vin la chemare, iau pacientul și îl duc în secția de COVID. Medicii lucrează la capacitate fizică maximă, într-o secție s-au îmbolnăvit trei asistente medicale. Acum deja trebuie să căutăm resurse umane care au măcar ceva legătură cu ajutorul asistenței medicale, cineva care se află la pensie sau are studii medicale. Dacă nu luam măsuri, ne putem trezi cu o catastrofă”, FEODORA RADIUCOVA, șefa Serviciu Sănătate, Primăria Bălți.

Chiar dacă în ultima perioadă, oamenii au început să se vaccineze, mai sunt și din cei care refuză serul.

„Da, eu cred, sunt vaccinată.I-ați îndemna și pe alții să se vaccineze? – Familia noastră, și copii, și bărbatul și eu suntem vaccinați. Suntem protejați, dar oricum trebuie să respectăm toate normele”, susține o locuitoare a orașului Bălți.

„Să se vaccineze ca să ne apere și pe noi, și nepoții, ca să trăim sănătoși în viitor”, susține o locuitoare a orașului Bălți.

„Nici nu vreau să mă vaccinez, sunt bătrână și nu ma nevoie, eu și așa am o mulțime de probleme de sănătate”,

a spus o locuitoare a orașului Bălți.

„Eu nu cred chiar în mine, nu tocmai în vaccin. – Nu sunteți vaccinată?- Nu. -Și nu o să vă vaccinați? -Cred că nu. La 71 de ani mai am nevoie de vaccin”, susține o locuitoare a orașului Bălți.

În ultimele 24 de ore, din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, au decedat patru persoane.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x