În Republica Moldova a fost prelungită starea de urgență în sănătate publică

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la data de 30 noiembrie 2021. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Potrivit Hotărârii nr. 64 din 26 octombrie, din 8 noiembrie se va sista organizarea și desfășurarea nunților, botezurilor, meselor de pomenire și festive.

Admiterea beneficiarilor în instituțiile sociomedicale, instituțiile de reabilitare, recuperare, balneosanatoriale se va efectua în baza rezultatului unui test negativ la COVID-19.

Totodată, Guvernul intenționează să atingă nivelul de vaccinare de 95 la sută, până la 1 decembrie, pentru angajații din mai multe domenii de activitate.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică recomandă Ministerului Educației și Cercetării examinarea posibilității extinderii vacanței de toamnă pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal până la 7 noiembrie în teritoriile, în unitățile administrativ-teritoriale de nivel întâi, de nivelul al doilea: municipiile Chișinău, Bălți și  ale unității teritoriale autonome Găgăuzia, în care este stabilit pragul de alertă roșu.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x