/VIDEO/ Mai bine de zece ani sunt hrăniți cu promisiuni. Locuitorii de pe o stradă din Bălți se plâng de inacțiunea autorităților

Pentru a ajunge acasă sute de locutori din Bălți sunt nevoiți să meargă prin gropi și denivelări. Drumul pe care îl parcurg zilnic de câteva ori nu a fost reparat de mai bine de zece ani, iar adresările oamenilor către autorități au fost tratate cu neglijență.

Ivan Bajora locuiește pe strada Decebal de aproape zece ani. Bărbatul spune că imediat  după construcția blocurilor cu nouă etaje din cartierul lor, autoritățile locale au promis că vor repara drumul.

„Personal, sunt din 2007 pe aici, drumul nu s-a reparat. Am încercat să o reparăm puțin, dar în fiecare an, mai ales iarna, e prăpăd ce se face. Oamenii cad, se lovesc, după care le se aplică ghipsul. Au fost construite două case, în perioada lui Panciuc au promis că la finalizarea acestor case vor face un drum. Nu au făcut nimic. Chiar și când a fost Usatîi, au spus că vor face, au făcut doar proiectul, în rest așa a rămas. Oamenii merg prin gropi și noroi”, susține IVAN BAJORA, locuitor al municipiului Bălți.

Oamenii spun că s-au adresat de mai multe ori autorităților.  Deși între timp s-au schimbat mai mulți primari problema a rămas.

Pot spune sigur, că peste 120 de persoane s-au adresat în formă scrisă autorităților locale, ultima dată acum două luni. O spun cu siguranță pentru că am semnat și eu. – Care a fost răspunsul? – Nu am primit niciun răspuns,

susține IVAN BAJORA, locuitor al municipiului Bălți.

Conducătorii auto la fel sunt nemulțumiți. Șoferii susțin că din cauza drumului rău mașinile se strică des.   

„Conducătorii auto știu foarte bine că mașina se strică pe drumurile rele, cam de două-trei ori mai repede decât pe un drum reparat. Și cât costă reparația? Depinde ce se strică, suma reparației nu se măsoară în sute, ci în mii de lei”, spune un locuitor al orașului Bălți.

„Desigur că mașinile se strică, ar fi bine să se repare drumul. Dar văd că nu sunt rezultate”, susține o locuitoare a orașului.

„Autoritățile locale trebuie să muncească pentru lume, e de obligațiunea lor, e lucrul lor. Oamenii nu sunt mulțumiți, dar tac, așa suntem noi. Spun că vor face în anul următor, după care în alt an, dar vremea trece, noi îmbătrânim, curând o să murim, dar drumuri nu o să mai avem”, susține un locuitor al orașului.  

Am încercat să obținem un comentariu de la șeful Direcției Gospodărie Comunală, Veaceslav Zincovschii, însă acesta a comunicat că acum autoritățile au probleme mai importante de rezolvat.

„Răspunsuri la asemenea întrebări, când la noi totul arde, nu cred că o să vă putem răspunde”, susține VEACESLAV ZINCOVSCHII, șeful Departamentului de Servicii Comunale Bălți.

În 2021, administrația locală a planificat să cheltuie 46 de milioane 820 de mii de lei, pentru reparația drumurilor din Bălți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x