Trei nou-născuţi din ţara noastră, intubați din cauza Covid-19

Noul coronavirus nu cruţă nici bebeluşii. Trei nou-născuţi din ţara noastră sunt intubaţi după ce au luat boala de la mame. Informaţia a fost prezentată de coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Ninel Revenco, în cadrul emisiunii „În centrul atenţiei” de la Publika TV.

Totodată, Revenco a îndemnat femeile gravide să se imunizeze împotriva SARS-CoV-2, în al treilea trimestru al sarcinii. Potrivit acesteia, studiile au demonstrat că vaccinul nu afectează nici sănătatea mamei, nici pe cea a fătului, ci, dimpotrivă, îi protejează pe ambii.

Trei copii nou-născuţi sunt bolnavi de COVID-19 şi nu pot respira de sine stătător, adică sunt la aparate de ventilare artificială a plămânilor. Aceştea puteau fi protejaţi, dacă mamele lor ar fi fost vaccinate. De asemenea, alăptare nu este o contraindicaţie pentru vaccinare, dimpotrivă, când o femeie alaptează, ea poate transmite anticorpi şi copilului său”.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în prezent, 1256 de femei însărcinate din ţara noastră sunt confirmate cu COVID-19 şi 21 658 de copii, dintre care şase la sută au mai puţin de un an. Totodată, săptămâna trecută, numărul spitalizărilor a crescut cu 35 la sută faţă de cea precedentă, la fel şi cazurile grave, ceea ce pune presiune pe secţiile de Terapie Intensivă din ţară.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x