/VIDEO/ În prag de noiembrie, municipiul Bălți rămâne fără căldură

Reprezentanții CET-Nord SA au anunțat că presiunea gazului din conducte a mai scăzut. Prin urmare, consumatorii care au fost deja conectați la agentul termic, riscă să rămână fără căldură, iar fondul locativ nu va fi conectat deocamdată. Deși furnizorul de căldură este pregătit pentru a începe sezonul de încălzire, responsabilii spun că nu pot să facă acest lucru până când Moldovagaz nu le va livra cantitatea necesară de gaze naturale.

„Avem restricții la consumul de gaz, chiar și presiunea a scăzut puțin de la 1,82 la 1,77. Zilnic noi transmitem informația către Comisia pentru situații excepționale. Zilnic noi insistăm să ne fie mărită cantitatea de gaz livrată de Moldovagaz. În caz contrar noi nu vom putea menține temperatura agentului termic la consumatorii care au fost deja conectați la ziua de astăzi”, a declarat IGOR SAVIN, director tehnic CET-Nord SA.

Directorul tehnic  CET-Nord SA, Igor Savin, a declarat în cadrul ședinței serviciilor comunale din Bălți, că orașul consumă doar o treime din volumul necesar de gaz.

„Din 135 mii de metri cubi de gaz, noi consumăm doar 40 de mii de metri cubi de gaz în 24 de ore”, a adăugat IGOR SAVIN, director tehnic CET-Nord SA.

Reprezentanții Moldovagaz nu au răspuns la apeluri pentru a ne oferi un comentariu și nici la solicitarea în scris nu au reacționat. Potrivit Hotărârii de Guvern numărul 207 din 3.04.2019 furnizorul de gaze urma să livreze cu prioritate gazele către consumatorii protejați, lista cărora trebuia să fie făcută publică pe pagina web a Moldovagaz, listă în care de altfel se regăsește și CET-Nord SA principalul furnizor de căldură din Bălți.

Amintim că la Bălți a fost dat start sezonului de încălzire la data 7 octombrie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x