/VIDEO/ Expertul militar rus Igor Korotchenko: Cetățenii moldoveni și ucraineni trebuie lăsați să înghețe pentru a se trata de rusofobie

Cetățenii Republicii Moldova și ai Ucrainei ar trebui lăsați să „înghețe” pentru a se „trata de rusofobie”. Asemenea declarații au fost făcute de către expertul militar rus, Igor Korotchenko, la principalul post de televiziune din Moscova, Rossia 1.

„Rusia nu datorează nimic nimănui. Republica Moldova datorează 700 de milioane de dolari. Și aceasta nu este o datorie istorică, ci comercială pe care a acumulat-o de-a lungul anilor. Prin urmare, conversația ar trebui să fie foarte scurtă – fără reduceri la gaze pentru regimurile rusofobe ale spațiului post-sovietic. Fie cumpără gaz din Europa la prețuri de piață, fie, dacă vrei să închei contracte cu Rusia care să prevadă reduceri la gaze, mergi pe condițiile pe care ți le vom propune”, a declarat Igor Korotchenko.

Expertul militar rus mai propune ca Republica Moldova să depună drept gaj, aurul din resursele statului.

„Cât despre Republica Moldova, sunt adeptul unei abordări dure. Resursele de aur și valută ale Republicii Moldova se ridică la 3,7 miliarde de dolari. Dacă vor gaz rusesc, lăsați-i să depună un miliard de dolari din resursele lor de aur și valută în conturile Gazprom. Aceasta va fi garanția. Nu vor putea plăti – acești bani vor merge la Gazprom. Fără bani, nu vor să plătească – lasă-i să înghețe. Fără milă. Rusofobia trebuie tratată cu înghețuri și cu prețuri de piață ale gazelor. Același lucru este valabil și pentru Ucraina”, a spus Igor Korotchenko.

Autoritățile de la Chișinăul nu recunosc datoria invocată de Gazprom.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Video: Facebook/Lumina

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x