Igor Grosu recunoaște că tarifele la gazele naturale pentru consumatorii casnici vor crește

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate, că la întoarcerea delegației Republicii Moldova de la Sankt Petersburg, vom avea o claritate în privința prețului de achiziție a gazelor naturale din partea Rusiei.

Igor Grosu recunoaște că tarifele la gazele naturale pentru consumatorii casnici vor crește, însă valoarea finală a prețului încă nu se cunoaște.

„Maximum ce putem spune este că prețul este unul apropiat de prețul de piață, dar când va fi suspendată situația excepțională, vom reveni la acest subiect și vom spune cât ne-a costat. Este clar că tarifele vor crește, n-au cum să nu crească, în toată Europa au crescut. Evident, statul trebuie să intervină și să ajute oamenii. Imediat cum vom avea prețul de achiziție, negociat și stabilit, vom putea calcula pentru cine și cu cât vom compensa facturile. Dar avem nevoie de cifra de achiziție. Mâine – poimâine vom avea o claritate”,  a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Amintim că starea de urgență în domeniul energetic a fost instituită pentru o perioadă de 30 de zile, pentru a simplifica procedura de achiziție a gazelor naturale de pe piața internațională.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x