/DOC/ Nunţile, mesele de pomenire, botezurile şi alte evenimente festive private sunt permise la Bălți

Comisia municipală extraordinară de sănătate publică Bălți a permis organizarea nunțile, mesele de pomenire, botezurile și alte mese festive cu participarea a cel mult 50 de persoane în spații închise și 100 în cele deschise. Asta în timp ce Comisia Naţională Extraordinară în Sănătate Publică a interzis începând cu data de 8 noiembrie toate evenimentele festive de așa gen.

Hotărârea Comisia municipală extraordinară de sănătate publică Bălți prevede, însă, că toți participanții trebuie să dețină certificatul de vaccinare.

Foto /DOC/ Nunţile, mesele de pomenire, botezurile şi alte evenimente festive private sunt permise la Bălți 2 01.12.2021

Amintim că, pe 28 octombrie Comisia Naţională Extraordinară în Sănătate Publică (CNESP) a aprobat noi restricţii privind lupta cu COVID-19 în Republica Moldova. Astfel, din 8 noiembrie sunt interzise nunţile, botezurile, cumătriile şi evenimentele festive private. Totodată, Ministerul Sănătăţii de la Chişinău propune Ministerului Educaţiei şi Cercetării să prelungească vacanţa elevilor cu încă o săptămână.

Potrivit actului, se prelungeşte, până la 30 noiembrie 2021 inclusiv, starea de urgenţă în sănătate publică declarată prin Hotărârea Comisiei pe întreg teritoriul Republicii Moldova cu posibilitatea de revizuire a termenului respectiv în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice la nivel naţional.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x