/VIDEO/Luptătorii de sambo din Bălți au revenit cu medalii de la campionatul republican

Cinci medalii de aur, una de argint și una de bronz au fost câștigate de discipolii școlii Boris Petuhov din Bălți la cadrul Campionatului Moldovei la sambo printre juniori care s-a desfășurat în perioada 26 -27 octombrie la Căușeni. La campionat au participat peste 160 de sportivi din toată țara.  

Antrenorul principal al lotului Moldovei la sambo, Iulian Peatcovschi care a antrenat în ultimul timp în special sportivii din Bălți spune că pentru ei acest rezultat va fi un bun stimul pentru a continua să se antreneze și să obțină rezultate frumoase și în afara țării.

„A fost primul campionat în acest an, din cauza pandemiei am avut restricții nu am putut participa. Pentru băieți e o un campionat de cadeți, care va fi pe viitor un imbold ca să participe și la alte competiții, pentru juniori și în viitor pentru maturi”,  a spus IULIAN PEATCOVSCHI, antrenorul lotului național la sambo.

Sportivii spun că au avut parte de concurenți pe măsură și că lea fost dificil să obțină aceste rezultate.

„Nu a fost ușor, mai cu seamă în lupta din finală, am nimerit cu un tânăr din internatul sportiv din Chișinău. A fost dificil, dar interesant”, a zis MAXIM IUHNEIVICI, sportiv.

„Da, am avut concurenți puternici, 27 de sportivi din această categorie de greutate și am fost nevoit să ies în ring de cinci ori”, a spus АNDREI PEATCOVSCHI, sportiv.

Tinerii spun că au decis să practice acest gen de sport din mai multe considerente, în primul rând pentru disciplină și capacitatea de a te mobiliza și a concentra forțele pentru a ajunge la destinație, mai cu seamă că ei au și exemple de sportivi din Bălți care au obținut rezultate remarcabile la sambo.

„Desigur Serghei Oșlobanu, Tachi Denis sunt cei mai cunoscuți discipoli ai școlii noastre, care au juns campioni europeni, au participat la Jocurile Olimpice spre așa rezultate tindem și noi”, a spus STANISLAV IUHNEIVICI, sportiv.

Tinerii campioni nu vor avea parte de odihnă, ei acum sunt în pregătiri pentru alte competiții. Antrenorul lor susține în următoarea perioadă sportivii vor participa la multiple competiții naționale și internaționale.

„Maine plecăm la Bucoveli, unde trei sportivi au  să aibă pregătiri pentru Campionatul Mondial, care va avea loc în Tașchent, în perioada 10-16 noiembrie, în afară de asta ne pregătim de campionatul european printre juniori care va avea  loc în Cipru și penultimul star pentru noi va fi Cupa Europei care va avea loc la București”, a declarat IULIAN PEATCOVSCHI, antrenorul lotului național la sambo.

Pe 20 iunie 2021 la Tochio, genul de luptă sambo a fost recunoscut ca spot olimpic.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x