/VIDEO/ Locuitorii din Sîngereii Noi, informați despre procesul și beneficiile vaccinării împotriva COVID-19

Parlamentari, autoritățile publice locale împreună cu lucrătorii medicali, angajații poliției și reprezentanți ai Guvernului, au bătut din poartă în poartă și au îndemnat oamenii să fie responsabili și să-și administreze vaccinul, dacă încă nu au făcut-o. Primele pe listă au fost localitățile cu cea mai mică rată a vaccinări și cele mai multe cazuri de infectare cu COVID-19.

Satele Sîngereii Noi și Marinești din raionul Sîngerei au fost printre localitățile unde au ajuns autoritățile. Dacă unii oameni au spus că se vor vaccina pentru că nu văd o altă alternativă pentru a opri răspândirea virusului, s-au găsit însă și persoane care nu cred în eficiența vaccinului. 

„Eu cred că îi un lucru bun, care înțelege omenește, da care se teme, de ce se teme, eu nu știu de ce se teme, el se teme singur de dânsul, de câte ori și cu gripa m-am vaccinam întotdeauna.”

„Îi tare bine, eu am dea-mă mai mult de două luni, trei dea-mă de când sunt vaccinată și mă simt tare bine. Trebuie să se vaccineze că acum cu COVID-ul acesta toată lumea moare, multă lume se îmbolnăvește, multă lume moare, eu în privința asta aș vrea să se vaccineze.”

„Eu sunt de acord cu asta, că de cât de cât s-ar face, cu atât vom scăpa de boala asta, care nu se termină.”

„Eu am fost ca de gripă, cum înainte se spunea că strănuți, pierzi mirosul, încolo-încoace, dar eu nu cred că îi COVID-19 și chiar trebuie vaccinat, eu în vaccină nu cred, nu ajută nimic”

Reprezentantul Guvernului susține că autoritățile centrale în comun cu cele locale au decis să desfășoare această companie de informare pentru a sensibiliza opinia public.

Cristian Căinărean, șef adjunct OT Bălți al Cancelariei de Stat: „Nivelul de vaccinare în rândul cetățenilor este foarte scăzut, nivelul de mortalitate și săptămânal și lunar, adică media este foarte ridicată. Am decis să vin în această localitate pentru că este o localitate mai numeroasă, ca să ajut și eu echipele ca un voluntar, să convingem lumea să se vaccineze pentru a proteja și viața cetățenilor și a celor din jur.”

Autoritățile locale, dar și lucrătorii medicali îndeamnă oamenii să se vaccineze pentru a proteja viața celor din jur.

Galina Guțu, primărița satului Sîngereii Noi, raionul Sîngeri: „Dorim ca toți cetățenii să ne audă și să ne asculte și să iasă cu toții masiv la imunizare, la vaccinare, fiindcă vedem cu toții ce se întâmplă în țara noastră. Mergem din casă în casă și batem din poartă în poartă, să vorbim cu fiecare cetățean, ca să îi convingem, nu trebuie să îi impunem, dar să îi convingem să meargă și să se vaccineze.”

Aliona Chitoroaga, asistentă medicală, Sîngereii Noi: „În sat avem foarte multe cazuri bolnavi cu COVID. Printre care pacienții trec prin niște faze de boală foarte neplăcută, se simt foarte rău, de aceea ca să preîntâmpinăm această boală. Trebuie cu toții să fim vaccinați, asta este îndemnul meu.

Campania de informare s-a desfășurat în localitățile din țară cu cea mai mică rată de vaccinare. De la începutul pandemiei, 871.564 de oameni au încheiat schema completă de vaccinare împotriva COVID-19.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x