Armata Republicii Moldova a urcat cinci poziții într-un rating al capacității de luptă

Succesul Armatei Naționale se datorează unui management eficient, bunei gestionări a resurselor de care dispune, creșterii nesemnificative, an de an, a bugetului Armatei Naționale și creșterii interoperabilității cu partenerii Republicii Moldova. Exercițiile comune la care au participat militarii moldoveni, aplicarea standardelor occidentale, sunt alți factori care au contribuit la creșterea capacității de luptă a Armatei Naționale, a declarat pentru IPN fostul șef la Marelui Stat Major al Armatei Naționale, generalul de brigadă Igor Gorgan, solicitat să comenteze urcarea cu cinci poziții a Armatei Naționale a Republicii Moldova în clasamentul de forță militară pe anul 2021 Global firepower 2021. Republica Moldova ocupă locul 107 din 140 de țări ale lumii.

La rândul său, Victor Gaiciuc, general de divizie, fost ministru al apărării, a declarat pentru IPN că succesul Armatei Naționale „se datorează managementului corect al Ministerului Apărării și marelui Stat Major al Armatei, și activității eficiente a întregului colectiv de ofițeri ai Armatei Naționale”.

Conforma ratingului, primul loc este ocupat de SUA, al doilea – de Rusia, urmată de China. India și Japonia sunt și ele printre cele mai puternice cinci forțe armate din lume. Coreea de Sud, Franța, Marea Britanie, Brazilia și Pakistan au intrat în top 10.

Țările vecine ale Republicii Moldova se situează după cum urmează: Ucraina a ocupat locul 25, România – 41. Dintre state din estul Europei, Belarusul s-a plasat pe locul 50, Azerbaidjanul – pe locul 63, iar Georgia – pe 92.

La finalul clasamentului se află Somalia, Liberia, Kosovo și Bhutan.

Clasamentul folosește peste 50 de factori individuali pentru a determina capacitatea de luptă a unei , cu categorii variind de la putere militară și finanțe, până la logistică și geografie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x