La doar patru zile de la aniversarea de 101 ani, artista plastică Valentina Rusu-Ciobanu s-a stins din viață

Doliu în lumea culturală din Republica Moldova. Artista plastică Valentina Rusu-Ciobanu, s-a stins din viață la 101 ani. Acum patru zile, pe 28 octombrie, artista a și-a sărbătorit ziua de naștere.

Despre decesul artistei a anunțat Angela Brașoveanu, într-un mesaj pe pagina de facebook.

De astăzi, fotoliul Artistei rămâne gol. Un mare gol rămâne și în pictura noastră națională. Drum lin, inegalabilă Valentina Rusu-Ciobanu, Vă mulțumim că ați ales sa trăiți aici acest veac”, a scris Angela Brașoveanu.

În cadrul ședinței plenare din 28 octombrie, deputații au felicitat-o pe artista plastică Valentina Rusu-Ciobanu, cu ocazia aniversării a 101 ani.

Valentina Rusu-Ciobanu s-a născut la data de 28 octombrie 1920, în Chișinău. Datorită operei sale, Valentina Rusu-Ciobanu a primit înalte distincții de stat precum Premiul Național al R. Moldova pentru Literatură, Artă și Arhitectură, titlul onorific de „Artist plastic al poporului”, „Ordinul Republicii”, titlul de Cetățean de onoare al municipiului Chișinău și, de curând, Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Mare Ofițer, conferit printr-un decret semnat de Klaus Werner Iohannis, Președintele României.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x