Un bărbat a aflat că i-a fost vândută casa cât timp a fost plecat în deplasare

Un bărbat din orașul englez Luton a suferit șocul vieții lui când s-a întors acasă și a aflat că fusese vândută fără știrea lui, scrie digi24.ro.

După ce a primit un telefon de la vecini, părintele Mike Hall, care lucra de o perioadă în Țara Galilor, s-a întors la Luton, unde și-a găsit casa în șantier și un nou proprietar care i-a spus că a cumpărat imobilul.

BBC a reușit să afle că identitatea bărbatului a fost furată și folosită pentru a vinde casa și pentru a îndeplini formalitățile bancare.

„M-am dus la ușă, am încercat cheia, n-a mers și mi-a deschis un om”, a povestit Mike Hall. „L-am dat la o parte și am intrat. Nu înțelegeam ce se întâmplă. Am fost șocat să văd casa goală; toată mobila, covoare, draperii, tot-tot dispăruse din casă.”

Omul dinăuntru i-a spus că renovează casa, la care Mike Hall i-a replicat: „Nu am vândut casa. E proprietatea mea”.

Mike Hall a sunat la poliție, iar între timp a venit și tatăl noului proprietar, care a spus că a cumpătat casa în iulie: „E proprietatea mea. Îmi încalci proprietatea. Ieși afară”. 

Mika Hall a verificat în Registrul Proprietăților și a aflat că, de pe 4 august, numele bărbatului figurează ca proprietar.

Poliția a spus că este o chestiune de natură civilă și că nu se poate implica, sfătuindu-l pe Mike Hall să-și contacteze avocații.

„Am fost șocat – văzând casa în starea în care era, oricum eram șocat – dar să-mi spună poliția că nu este vorba despre o faptă penală este pur și simplu incredibil”, a spus Mike Hall.

Casa a fost vândută contra sumei de 131.000 de lire sterline de o persoană care s-a substituit adevăratului proprietar, mai scrie BBC.

Avocații implicați în tranzacție au refuzat să comenteze, spunând că se face o anchetă în acest caz.

Registrul Proprietăților a plătit anul trecut compensații de 3,5 milioane de lire pentru fraude imobiliare.

„În ciuda eforturilor noastre, în fiecare an înregistrăm un număr mic de tranzacții frauduloase”, potrivit Registrului Proprietăților.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x