/VIDEO/ Mai mulți profesori din Ocnița și Dondușeni riscă să rămână fără salarii. Deficitul bugetar depășește câteva milioane

Situație gravă în școlile din nordul țării. Mai mulți profesori din raioanele Ocnița și Dondușeni riscă să rămână fără salarii din cauza deficitului bugetar. Declarațiile au fost făcute de deputata Fracțiunii Comuniștilor și Socialiștilor, Irina Lozovan, în cadrul unui briefing de presă.

De exemplu, în raionul Ocnița, deficitul pentru instituțiile de învățământ este de 1,9 milioane de lei. Este vorba de 10 instituții de învățământ, aici sunt gimnazii, licee, grădinițe, școli primare. Acești oameni aștteaptă salariu. În raionul Dondușeni, în 17 instituții de învățământ nu se ajunge bani pentru salarii, iar deficitul este de 3,1 milioane de lei. Sunt bani enormi chiar și pentru bugetul raional”, a declarat Irina Lozovan.

Amintim că recent, și președintele raionului Glodeni, Ion Cojocari, a anunțat despre situația alarmantă din din 10 instituții de învățământ din raionul Glodeni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x