/FOTO/ Angajații medicali din RM au fost decorați cu Ordinul „Meritul Sanitar” la Iași

Echipa de 12 medici, 10 asistenți medicali și 10 paramedici din Republica Moldova, care pe au plecat pe 18 octombrie 2021 într-o misiune umanitară în România, au revenit ieri, 1 noiembrie 2021 înapoi la Chișinău. Timp de două săptămâni cadrele medicale au tratat pacienții infectați cu COVID-19 împreună cu colegii lor români de la spitalul modular din comuna Lețcani, județul Iași, transmite deschide.md. 

Drept mulțumire pentru extraordinarele lor eforturi, reprezentanții Primăriei Municipiului Iași, alături de cei ai Instituției Prefectului – Județul Iași și ai Consiliului Județean Iași, le-au înmânat cadrelor medicale din R. Moldova, la plecarea din Iași, Ordinul „Meritul Sanitar”.
Foto /FOTO/ Angajații medicali din RM au fost decorați cu Ordinul „Meritul Sanitar” la Iași 2 02.12.2021
Primarul de Iași, Mihai Chirica, a mulțumit echipei de cadre medicale din R. Moldova și a salutat noua echipă care a ajuns ieri la Iași.
„Este un gest simbolic de recunoștință, care dorește să demonstreze că doar împreună putem fi puternici. Din păcate, programul foarte încărcat, în special participarea la o ședință de Consiliu Local, m-a făcut să nu pot fi prezent la acest moment emoționant. În același timp, salut noua echipă de medici și paramedici din Republica Moldova care a ajuns deja în Iași pentru a ajuta personalul medical român în lupta cu pandemia. Le mulțumesc din inimă medicilor frați din Basarabia!”, a transmis primarul de Iași Mihai Chirica.
În context, ministrul Sănătății Ala Nemerenco le-a trasnmis un mare mulțumesc cadrelor medicale ce și-au ajutat colegii din România.
„Deocamdată le spun colegilor un mare Mulțumesc din partea ministerului și le exprim tot respectul nostru. Ei au fost înlocuiți cu o nouă echipă, menită să asigure activitatea spitalului modular din Lețcani, Iași pe care i-am petrecut în această dimineață (n.r. ieri, 01.11.2021) de la minister. Numai împreună, solidari, având grijă unii de alții putem birui această năpastă. Vă Mulțumesc enorm pentru implicare, dragi colegi!”, a transmis Ala Nemerenco.
Amintim că pe 1 noiembrie 2021, o nouă echipă de lucrători medicali din R. Moldova a plecat în România pentru de a ajuta la tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Este vorba despre 20 de medici și asistente medicale, dar și 7 paramedici.
Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.
Foto /FOTO/ Angajații medicali din RM au fost decorați cu Ordinul „Meritul Sanitar” la Iași 3 02.12.2021
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x