Arina Spătaru îndeamnă bălțenii să saboteze alegerile locale din Bălți: „Bălțenii rămân în același cerc vicios”

Fosta deputată a Platformei DA, Arina Spătaru, invită bălțenii să saboteze alegerile locale din 21 noiembrie. Potrivit acesteia, lucrurile care se întâmplă în Bălți sunt „departe de valorile europene”. Aceasta a scris pe pagina de Facebook un mesaj unde îndeamnă locuitorii municipiului să nu meargă la alegeri, pentru ca acestea să fie reorganizate. Totodată aceasta a îndemnat Parlamentul și Guvernul să schimbe Codul Electoral.

Arina Spătaru nu va participa în cursa electorală din 21 noiembrie, pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți după ce a prezentat la CEC 3600 de semnături, iar codul electoral prevede 5102 semnături.
Ceea ce se petrece acum în Bălți este departe de valorile europene, de democrație veritabilă și de stat de drept, pentru care am luptat din 2015 încoace. Dupa trista istorie cu populiștii la putere din 2016, bălțenii rămân în același cerc vicios. Lor în continuare reprezentanții grupurilor infracționale și culiocarii le oferă pe tavă opțiuni periculoase. Greșeste amarnic partidul de guvernare, dacă crede că astfel candidatul lor va avea șanse de a deveni primar de Bălți. Toată lumea știe cum votează bălțenii deobicei cu prezența la vot de 35%”, scrie Spătaru.
Ex deputata afirmă că de vină s-ar face actuala guvernare, care nu întreprind nimic pentru a oferi șanse oamenilor onești și corecți de a participa la alegeri.
Chiar si buclucașul MIXT, criticat dur de societatea civila, în 2019 a oferit șanse femeilor de a participa la alegerile pe circumscripție. Pe atunci PD a venit cu abrogari la codul electoral și a micșorat numarul de semnături la 500. Ca să stimuleze femeile și partidele de opoziție a blocului ACUM să participe la alegerile parlamentare.
Astfel ajunși acolo, cei din Platforma DA și PAS au avut șanse de a distruge oligarhiatul. Și eu, și Maia Sandu, și Inga Grigoriu pe atunci am beneficiat de aceste abrogari. Acest lucru demonstrează cum o lege poate oferi șanse cetațenilor de a birui corupția, banditismul și ipocrizia din organele de conducere”, a adăugat aceasta.
Totodată Spătaru a menționat că prezentul Cod Electoral nu încurajează candidații neafiliați poltic să se înregistreze în cursele electorale.
Cu prezentul Cod Electoral pot fi inregistrați doar candidații „independenți” ca Grigorișin, cel pentru care lucrează efectivul partidului lui Renato Usatîi cu toată primăria, consiliul municipal, întreprinderile municipale etc.
Cu prezentul Cod pot fi înregistrați doar culiocari și reprezentanți ai grupului infracțional Șor.
Cu prezentul Cod Electoral bălțenii vor ramane încă mulți ani subjugați intereselor meschine ale corupților”,  menționează Spătaru.
Fosta deputată îndeamnă toți locuitorii orașului să saboteze alegerile din 21 noiembrie 2021.
Chem bălțenii să saboteze alegerile din 21 noiembrie 2021 !
Dacă prezența la vot va fi sub 25%, atunci vor fi organizate alegeri repetate. Până atunci Parlamentul, Guvernul și CECul să schimbe Codul Electoral, să-și facă onest lucrul și să ofere bălțenilor șanse reale de a ieși din cercul vicios al corupților și hoților.
Până atunci mai prindem la puteri și dăm lovitura corupților!”, a conchis Spătaru.
Amintim că Arina Spătaru, nu a fost înregistrată în calitate de candidat neafiliat politic la alegerile locale din Bălți, din motiv că aceasta nu ar fi acumulat numărul necesar de semnături.
Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x