Instanța a respins cererea avocaților lui Stoianoglo împotriva CSP

Cererea depusă de avocații lui Alexandr Stoianoglo, privind controlul legalității hotărârii Consiliului Superior al Procurorilor din 5 octombrie cu privire la desemnarea unui procuror în vederea examinării legalității mai multor acțiuni întreprinse de către procurorul general suspendat, a fost respinsă de către magistrații Curții de Apel Chișinău, scrie deschide.md.

S-a respins cererea avocatului de examinare a cauzei în ședință publică. Examinarea cererii de suspendare, a fost însușită cu soluția aspectelor ce țin de inadmisibilitate a acțiunii. Cererea înaintată de Stoinoglo Alexandr a fos declarată inadmisibilă”, se arată într-un anunț al instanței.

Amintim că la data de 5 octombrie, Consiliul Superior al Procurorilor a votat desemnarea unui procuror în vederea examinării legalității mai multor acțiuni întreprinse de procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Este vorba despre implicarea șefului PG în dosarul „Laundromat”, decizia de a renunța la învinuirile aduse controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, dar și altele.

La moment, Alexandr Stoianoglo se află în arest la domiciliu. Procurorul de caz, Victor Furtună, declara anterior că dosarul în care figurează Stoianoglo include patru capete de acuzare – abuz în serviciu, exces de putere și depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea de declarații mincinoase în fața unui organ competent.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x