Ceban despre negocierile cu Gazprom: „Au fost unele din cele mai complexe și mai grele negocieri”

Potrivit lui Vadim Ceban atmosfera din timpul negocierilor ar fi fost una prietenoasă, iar părțile au fost dispuse să recurgă la unele concesii. Președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, a relatat câteva detalii de după culisele negocierilor dintre autoritățile de la Chișinău și președintele concernului rus Gazprom, informează Realitatea.md.

A fost flexibilitate atât din partea noastră, cât și din partea Gazpromului. Nu a fost nicio pretenție politică, totul a fost pur comercial. Au fost discuții în privința datoriilor acumulate din 1994 și, pe partea comercială – evoluția prețurilor. Noi eram la etapa când prețurile pe piață erau destul de volatile. Au fost evoluții când prețurile erau de circa 1200 dolari, chiar și 1300 pe piață, ceea ce ne creea atunci dificultăți în negociere”, a menționat Vadim Ceban în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4.

De asemenea, el a reiterat faptul că negocierile au fost destul de dificile, iar la final vicepremierul Andrei Spînu a avut și niște discuții între patru ochi cu președintele Gazpromului.

A fost o atmosferă destul de prietenoasă, dar a fost dificil. Partea Gazpromului a dorit să ajungem la un consens și la un Acord. Cu mici excepții, discuțiile au fost destul de prietenoase, am venit cu unele elemente principiale din partea noastră și din partea Gazpromului. Acest lucru va da posbilitate să rezolvăm problemele istorice și să mergem mai departe. Au fost discuții și tet-a tet dintre dl Spînu și dl Miller”, a mai spus Vadim Ceban.

Oficialul a confirmat faptul că în timpul negocierilor s-au discutat și aspectele ce țin de activitatea SA „Moldovagaz”.  „Au fost unele din cele mai complexe și mai grele negocieri pe care le-am avut eu în activitatea mea”, a recunoscut Vadim Ceban.

Realitatea.md menționează că la sfârșitul lunii octombrie, autoritățile de la Chișinău și conducerea Gazpromului au reușit să ajungă la o înțelegere în privința livrării de gaze rusești pe teritoriul țării noastre. Și asta pentru că fostul contract expirase la data de 31 octombrie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x