R.Moldova a semnat Declarația liderilor mondiali privind stoparea defrișării pădurilor până în 2030

Republica Moldova s-a alăturat Declarației liderilor privind pădurile și utilizarea terenurilor, susținută de mai mult de o sută de țări semnatare, în intenția de a opri defrișarea masivă până în anul 2030.
„Republica Moldova s-a alăturat astăzi Declarației liderilor lumii privind pădurile și utilizarea terenurilor, care exprimă intenția de a opri defrișarea până în anul 2030. Declarația, semnată de peste o sută de țări participante la Conferința de la Glasgow privind schimbările climatice, prevede sporirea cooperării internaționale în domeniul dezvoltării durabile, stimularea practicilor durabile în agricultură, precum și creșterea finanțărilor pentru conservarea și restaurarea pădurilor.
Pentru Moldova, reîmpădurirea este o prioritate națională. De realizarea ei depinde calitatea vieții oamenilor în țara noastră, iar aceasta înseamnă un viitor durabil pentru comunități. Avem nevoie de politici de mediu curajoase și bine gândite, cu intervenții în economie, producție și consum, inclusiv un Program național ambițios de restabilire a pădurilor. Tăierile necontrolate trebuie oprite.
Ocrotirea și extinderea pădurilor trebuie să devină misiunea noastră comună. În Moldova, ca și în orice alt loc de pe planetă, oamenii merită să trăiască într-un mediu curat și sănătos, multe generații înainte”, a scris pe pagina sa de Facebook, președintele R.Moldova, Maia Sandu.
Prin această declarație, țările se angajează să promoveze dezvoltarea durabilă la scară globală, inclusiv gestionarea și utilizarea durabilă a pădurilor și să consolideze economiile locale.
Foto R.Moldova a semnat Declarația liderilor mondiali privind stoparea defrișării pădurilor până în 2030 2 01.12.2021
Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x