Amenzi pentru nerespectarea autoizolării

24 de persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea regulilor de combatere a epidemiei cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu amenzile au fost aplicate pentru că au încălcat regimul de autoizolare sau au avut un comportament agresiv față de lucrătorii medicali, dar și pentru că au declarat date false în fișele epidemiologice.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost sancționate 19 persoane juridice și 23 de transportatori.

Polițiștii anunță că în colaborare cu administrația publică locală vor verifica agenții economici și se vor asigura dacă aceștia au sistat sau nu activitatea conform cerințelor autorităților, iar cei care nu se vor conforma se vor alege cu amenzi.

La fel, se va monitoriza fluxul de pasageri și se va verifica, dacă se respectă restricționarea numărului persoanelor transportate. În localitățile în care a fost declarată stare de carantină sunt instalate posturi de restricționare a transportului rutier.

Oamenii legii atenționează că măsurile de prevenire și combatere a virusului Covid-19 vor fi intensificate în funcție de gradul crizei, cu cât mai mari vor fi riscurile, cu atât mai stricte vor fi măsurile impuse de Stat.

Codul Contravențional a fost completat, recent, cu un nou articol ce ține de nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice. Amenzile pentru punerea în pericol a sănătății publice variază între 22 și 25 de mii de lei în cazul persoanelor fizice și 50-75 de mii de lei în cazul persoanelor juridice. Pentru prezentarea falsă sau incompletă a datelor și pentru refuzul de a completa fișele epidemiologice se aplică amendă până la 25 de mii de lei.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x