/VIDEO/ Angajații MAI au bătut la porțile mai multor orășeni. Campania „Bună Ziua” a ajuns la Bălți

Echipaje mixte, formate din polițiști, carabinieri și salvatori au mers în mai multe instituții de învățământ din municipiul Bălți, dar și pe la porțile oamenilor pentru a-i informa în vederea prevenirii situațiilor excepționale și a crimelor. Primii care au discutat cu oamenii legii au fost elevii liceului teoretic „Maxim Gorkii” din oraș.

Psihologul școlii a spus că astfel de acțiuni sunt benefice nu doar pentru elevi, dar și pentru angajații instituției.

Elena Andreeva, psiholog L.T „Maxim Gorkii”, mun. Bălți: „Așa probleme precum violența în familie, datorită colaborăii, noi descoperim problemele din familiile copiilor și le putem acorda ajutor la timp. Copiii sunt instruiți cum trebuie să se comporte în timpul situațiilor excepționale. Ei știu cum trebuie să se comporte corect și cum trebuie să își controleze panica”.

Oamenii care au avut ocazia să discute cu angajații Ministerului Afacerilor Interne salută inițiativa.

„Deja o să cunoaștem despre ce ne-au spus. Să nu lăsăm nimic deschis, să nu umblăm. Acesta este un lucru bun, desigur că este bine că ne informează, mă rog, poate nu toți cunosc toate regulile care trebuiesc”.

„Ea (n.r- ajută) ajută foarte. Noi suntem oameni în etate deja și toate aceste lucruri le înțelegem uneori incorect. Așa că este foarte bine că oamenii merg prin oraș și instructează oamenii”.

„Am fost întrebată cu ce fac focul, cum mă încălzesc. Cum viața m-au întrebat. Au fost pompierii ne-au atenționat, ca să fie soba curățată să evităm incendiile. Toate aceste lucruri eu le-am înțeles”.

Echipa mobilă de informare a fost formată din polițiști, carabinieri și salvatori.

Eugenia Molceanov, ofițer de presă IP Bălți: „Campania are drept scop prevenirea infracționalității, menținerea ordinii și securității publice, dezvoltarea și aprofundarea colaboratorilor cu societatea civilă, totodată și prevenirea situațiilor de risc. Menționăm că acest nou mecanism de siguranță comunitară, vine să sporească nivelul de încredere în serviciile acordate de noi, cetățenilor, ridicând eficiența, calitatea și accesibilitatea acestora”.

Florentin Vacari, ofițer principal al direcției Situații Excepționale, mun. Bălți: „Noi ca reprezentanți ai Inspectoratului de Urgență în cadrul campaniei avem scopul de a informa și a aduce la cunoștința cetățenilor care sunt normele, pentru a nu încălca normele de protecție împotriva incendiilor în timpul sezonului rece, cum se protejează cu echipamentul electric și alte măsuri incluse”.

Serghei Muntean, caporal în cadrul Direcției Regionale Nord al IGC: „Scopul nostru primordial este să vorbim cu oamenii, pentru a fi mai aproape de cetățeni, pentru a identifica careva probleme cu care se confruntă oamenii în viața de zi cu zi. Pentru a menține ordinea publică, a stabili careva contravenții și infracțiuni și pentru ale preveni”.

Campania „Bună Ziua” inițiată de MAI se va desfășura până la data de șase decembrie 2021.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x