/VIDEO/ Locuitorii din Balatina, raionul Glodeni, circulă în siguranță

Locuitorii din satul Balatina, raionul Glodeni, circulă în siguranță pe străzi, după ce în localitate au fost instalate indicatoare rutiere, limitatoare de viteză și treceri de pietoni. Acțiunile au efectuate prin intermediul proiectului „Promovare activității Poliției, bazată pe Drepturile Omului în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană.

„Asta a fost ideea mea de mai mult timp. Eu am doi copii și trebuie să ies în toată dimineața să văd cu ei trec strada. Da într-adevăr, mașinile au viteză foarte mare. De exemplu eram într-o zi și un camion avea 90, să ieșit vreun copil în stradă, el nu reușea să oprească. E o idee foarte bună, sunt total de acord, chiar bucuroasă”, declarat Tatiana Leancă.

Oamenii spun că în localitate traficul de mașini este mare, de aceea au nevoie de siguranță.

„Este foarte benefic ceea ce se face în teritoriu. Fluxul de mașini este foarte mare. Într-adevăr este necesar să fie instalat. Cred că toți cetățenii o să se simtă mai în siguranță.”

„Desigur că este bine, nu vor mâna așa cu mașinile, cu motocicletele, umblă toată noaptea. El mână cu mașina așa de tare, dar dacă îi iese un copil înainte, mai reușește el să apese pe frână.”

„Este un proiect bine venit într-o localitate rurală, iar în condițiile de pandemie, valorează mult mai mult decât trebuie. Cred eu că vor fi urmări pozitive în urma acestui proiect”, au spus oamenii.

Autoritățile locale și oamenii legii spun că asemenea măsuri au fost luate pentru a reduce viteza mijloacelor de transport care circulă prin localitate, dar și pentru siguranța pietonilor.

„Este un proiect bine venit. În parteneriat cu Clinica Juridică Universitară Bălți, am putut să realizăm proiectul respectiv și conform legii stabilite vor fi montate denivelări artificiale, unde va reduce viteza a fluxului mare de transport care circulă pe traseul regional G-58 și cu atât mai mult vor fi în siguranță pietonii”, a menționat Dumitru Iațuc.

„În luna septembrie a anului curent, între Clinica Juridică Universitară Bălți de comun cu primăria satului Balatina a fost semnat un acord prin care organul de poliție și aceste trei instituții s-au asumat o responsabilitate de a da viață unui proiect, care vizează siguranța cetățenilor din localitatea Balatina. Sperăm că acțiunile care au fost întreprinse de comun va ajuta întru binele societății”, a declarat Adrian Boz, șeful interimar al IP Glodeni.

Activitatea proiectului este bazată pe necesitățile comunității.

 „Avem o activitate de încheiere a unui proiect bazat pe activități polițienești comunitare. Este o inițiativă care se încadrează într-un proiect mai grandios, mai mare, pe țară, care este finanțat din resursele financiare ale delegației Uniunii Europene implementat de Fundația Soros.  Este un proiect care s-a bazat pe necesitățile comunității. S-a discutat în felul următor, vedem care sunt problemele din localitate, vedem care sunt necesitățile comunității, a populației și găsim soluții”, a punctat Olesea Tabarcea, director executiv AO Clinica Juridică Universitară.

Proiectul „Promovare activității Poliției, bazată pe Drepturile Omului în Republica Moldova”, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat și cofinanțat de fundația Soros Moldova. În nordul țării proiectul este realizat de Asociația Obștească Clinica Juridică Universitară.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x