/VIDEO/ Prin ploaie, vânt sau soare. Carabinierii, mereu aproape de oameni

De e ploaie, de e soare sau vânt, ei sunt cei care stau la straja liniștei din societate. Carabinierii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova lucrează 24/24 pentru binele comunității lor, iar astăzi, prin intermediul campaniei „Bună ziua” au reușit să se apropie și mai mult de oameni. Copiii cu care au discutat sunt încântați de această profesie și își doresc să o împărtășească când se vor face mari.

Elevii care au avut ocazia să discute cu ofițerii din cadrul Inspectoratului de Carabinieri spun că apreciază munca acestora și pe viitor chiar și-ar dori să activeze în domeniu.

„Mi-a fost interesant, din totdeauna am fost cointeresat de această tematică. Pentru menținerea ordinii publice a fost nevoie dintotdeauna am avut și vom avea nevoie de astfel de oameni”. 

„Eu cred că este o meserie indispensabilă, mereu vor fi oameni care vor încălca reguli și trebuie să fie și cei care îi vor putea ajuta”. 

Nu doar băieții sunt impresionați de munca carabinierilor. Tinerele domnițe spun că această meserie este nu doar periculoasă, dar și foarte importantă.

Este foarte dificil și greu să ai grijă de ordinea publică, să ai grijă de respectarea legii, este greu să îndeplinești acest lucru. Dacă ei nu erau să existe, era să fie un haos”. 

„Consider că aceasta este o meserie foarte grea, în plus, echipamentul este foarte greu și foarte complicat, trebuie să știi foarte multă teorie. 00:16 musca 00:31 Noi trebuie să apreciem lor și stăruința”.

Angajații Inspectoratului General de Carabinieri spun că în cadrul campaniei „Bună Ziua” și-au propus să fie mai aproape de cetățeni.

JALBĂ ANDRIAN, ofițer superior Direcția Nord al ICG: „Odată cu lansarea campaniei „Bună Ziua”, carabinerii, de comun cu alte structuri ale MAI, petrec dialog cu cetățenii, având ca scop, creșterea nivelului de încredere în organele de drep, precum și îmbunătățirea comunicării între angajați și cetățeni. Pentru ca pe viitor să fim cât mai apropiați de cetățeni și să le cunoaștem problemele cu care se confruntă zi cu zi”.

Campania națională de prevenire și dialog comunitar a fost lansată pe data 16 noiembrie 2021.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x