/VIDEO/ Cercetată penal, șefa Spitalului de Psihiatrie din Bălți își exercită în continuare funcția

Directorul Spitalului de Psihiatrie din Bălți, Valentina Șchiopu, este cercetată de CNA și procurorii anticorupție pentru abuz de serviciu. Aceasta cerea bani de la medici și personalul auxiliar sub pretextul de a nu le crea probleme.

În pofida cercetării penale, șefa instituției își exercită în continuare funcția, însă aceasta nu a fost de găsit la locul de muncă. 

„Nu dăm comentarii. – De ce? – Nu sunt împuternicită să dau comentarii. – Dumneaei a fost astăzi la lucru? – A fost, lucrează în regim normal.”

Traian Cibotari, reporter TVN: „Potrivit declarațiilor martorilor, Valentina Șchiopu aduna între trei mii și zece mii de lei lunar, iar până acum au fost calculate prejudicii aduse angajaților, de peste 100.000 de lei.”

Angajații instituției au refuzat să vorbească cu echipa noastră de filmare.

„Nu, nu, nu, eu nu ofer comentarii. – De ce? – Pentru că eu nimic nu cunosc. – Cum nu cunoașteți nimic? – Iată așa.”

„Nu pot să vorbesc, nu știu nimic, eu lucrez o zi și o noapte și patru zile sunt acasă, nu.”

Am sunat-o de mai multe ori pe Valentina Șchiopu, însă aceasta nu a răspuns la telefon. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă închisoare de până la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Foto: Valentina Șchiopu/Facebook

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x