/IMAGINEA ZILEI/ Bolnav de COVID-19, președintele Cehiei a stat într-un cub de sticlă la depunerea jurământului de către noul premier

Președintele Cehiei, Milos Zeman, bolnav de COVID, a stat închis într-o „cușcă” de plexiglas la ceremonia de depunere a jurământului de către noul premier al țării, Petr Fiala. Zeman a fost depistat pozitiv la doar câteva ore după ce fusese externat din spital, unde ajunsese din cauza unor complicații ale unei boli cronice.

Foto /IMAGINEA ZILEI/ Bolnav de COVID-19, președintele Cehiei a stat într-un cub de sticlă la depunerea jurământului de către noul premier 2 29.01.2022

Foto /IMAGINEA ZILEI/ Bolnav de COVID-19, președintele Cehiei a stat într-un cub de sticlă la depunerea jurământului de către noul premier 3 29.01.2022

Milos Zeman a asistat duminică la depunerea jurământului de către noul premier dintr-un cub de plexiglas care l-a izolat de restul încăperii unde a avut loc ceremonia. Alături de președinte, care a stat în scaun cu rotile, s-a aflat și un medic îmbrăcat complet în echipament de protecție, scrie Reuters.

Președintele Cehiei a fost internat cu COVID la doar câteva ore de la externarea din spital, pe 25 noiembrie, unde stătuse șase săptămâni în urma unor complicații.

Administrația prezidențială cehă a refuzat să vorbească despre boala președintelui, care a fost însă confirmată de medici ca fiind o problemă a ficatului.

Petr Fiala, liderul unei coaliții de centru-dreapta formată din cinci partide, este noul prim-ministru al Cehiei, după ce alianța fostului premier, Andrej Babis, susținută de peședintele Zeman, a pierdut alegerile.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x