Transportul public din municipiile Bălți și Chișinău va fi gratuit în următoarele două săptămâni

În perioada stării de urgență, pasagerii vor călători gratuit în transportul public din municipiile Bălți și Chișinău.

Anunțul a fost făcut de premierul, Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale.

„În municipiul Chișinău și municipiul Bălți, transportul public va funcționa fără prezența taxatorilor. Ceea ce înseamnă că întreprinderile municipale vor presta aceste servicii fără a percepe bani de la pasageri. Facem asta pentru a limita contactul taxatorilor cu pasagerii”, a declarat premierul.

De luni, în municipiul Bălți, fluxul de persoane care circulă cu transportul public este monitorizat  de angajații trupelor de carabinieri. Aceștia monitoriziază respectarea normelor de carantină în orele de vârf ale zilei: adică între orele 7.00 – 9.00 dimineața și între orele 16.00 – 18.00 seara.

Pasagerilor le este interzis să steie în picioare pe timpul călătoriei, iar accesul și ieșirea din transport se realizează pe uși diferite. Totodată, persoanele care nu muncesc în această perioadă și nu vor putea prezenta dovada că deplasările lor sunt justificate, vor fi penalizați și evacuați din tranport de către forțele de ordine.

Amintim, că începând cu data de 25 martie este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția de coronavirus. Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova a fost înregistrat un singur deces din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x