/VIDEO/ Ajutoare umanitare pentru locuitorii din Bălți din partea Crucii Roșii

Mai mulți bălțeni au primit pachete cu produse alimentare gratuite din partea Societății Crucea Roșie din Moldova. Astfel de pachete sociale au fost împărțite la peste o sută de persoane nevoiașe din oraș.

Oamenii care au venit să-și ridice ajutorul umanitar spun că au nevoie de el, unii zic că vor folosi produsele la masa de sărbătoare.

„Sunt cu dizabilitate de 20 de ani, am probleme cu inima. Pentru prima dată primesc ajutor. Eu un lucru foarte benefic, decât nimic. Sunt foarte mulțumit, data viitoare dacă mă vor suna, la fel voi veni, de ce nu. Aceste produse și pentru Anul Nou vor ajunge, le voi folosi.”

„Pensia e mică, tarifele se majorează la gaz, căldură. Eu sunt de unul singur, am dizabilitate accentuată. Desigur că va fi de ajutor, și pentru Anul Nou, mâine primesc pensia, va fi pentru sărbători, comodități, nu știu, nu-mi va ajunge pensia.”

„Pentru mine e foarte important, am doi copii și nu lucrez. Eu deja a doua oară vin după ajutor și mulțumesc acelor oameni care ne ajută, să de-a Domnul să ajute așa de fiecare dată, pentru că odată la jumătate de an se simte.”

„Mulțumesc că ne-au oferit, știți cum e la pensionari, tot ce ne dau, pentru tot mulțumim. Oamenii se bucură și de aceasta.”

Prețul unui colet de produse alimentare oferit de Crucea Roșie este de peste 400 de lei.

Cristina Crudu, directorul filialei Bălți Crucea Roșie: „Noi începem repartizarea ajutorului umanitar oferit de Crucea Roșie din Norvegia, anume regiunea vestului. Ei ne-au oferit peste o mie de cutii, pentru Republica Moldova. Pentru municipiul Bălți s-au oferit 150 de cutii, colete alimentare. Componența lor, e vorba de hrișcă, zahăr, ulei, două tipuri de conserve de carene, paste, făină și mazăre.” 

În perioada pandemiei Asociația Obștească Crucea Roșie din municipiul Bălți a distribuit peste 12 tone de produse alimentare persoanelor social vulnerabile și nevoiașe din oraș. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x