/VIDEO/ Au intrat în vigoare noile tarife pentru serviciile de taxi la Bălți. Prima zi de iarnă a venit și cu noi scumpiri a produselor petroliere

Prima zi de iarnă le-a adus bălțenilor tarife mari la serviciile de taxi. Începând cu 1 decembrie călătoriile cu taxiul au devenit mai costisitoare. Companiile de taxi au afișat prețuri mai mari cu 50 de bani per km, pentru călătoriile din oraș și un leu pentru cele din afara orașului. Totodată, astăzi stațiile PECO au afișat prețuri mai mari cu 30 de bani, la gazul metan. Astfel, pentru un metru cub de metan conducătorii auto trebuie să scoată din buzunare 13 lei și 10 bani.   

Reprezentanții unei companii de taxi din oraș a declarat pentru TVNord că majorarea tarifelor a fost dictată în primul rând de scumpirea carburanților.

Igor Zgîrcea, directorul companiei de taxi: „De ieri, noi am crescut costul unui kilometru cu 50 de bani, asta din cauza faptului că prețul gazului a crescut în ultimele două luni. Din acest motiv, am fost nevoiți să ridicăm cu acești 50 de bani pentru a compensa măcar deplasările și pierderile de gaze pe care le-au avut șoferii în timpul zilei. Noi cu o lună înainte am avertizat agenții economici cu care lucrăm și populația că costul va crește pentru că pur și simplu nu putem.”

Locuitorii orașului spun că viața s-a scumpit semnificativ în ultima perioadă. Noile tarife pentru călătoriile cu taxiul vor bate la buzunar.

„Dacă până acum din centru orașului călătoream cu 25 de lei, acum sunt necesari 42 de lei este foarte scump! Acest lucru nu este real. Știu care este situația la taxi acum, fratele meu lucrează într-un taxi ca șofer. Nu au de lucru.”

„Cred că acest lucru este greșit ne-au promis că vom ridica o pensie de 2000 lei. Și unde? Ea nu a fost mărită, pur și simplu- nu. Doar promiteau munți de aur. Acest lucru va lovi nu numai buzunarul, ci și viața tuturor oamenilor.”

„Ei bine, cu siguranță atinge bugetul! Nu numai Taxi, dar totul!”

Taximetriștii spun că aceste scumpiri vor genera o scădere a numărului de clienți.

„Afectează prețul final al costul transportului. Acest lucru ar trebui cerut de la Chișinău. Prețurile la gaze cresc la Chișinău.”

„Da, nicicum! Aici stăm și muncim! Oamenii nu merg! Vă spun ca șofer – țara asta nu este condusă! Asta e tot, ei fac ce vor acolo!”

„Creșterea prețului la gaze, astăzi au crescut din nou, deja la 13.10. – Are vreun efect? – Desigur! Oamenii nu vin, stau de o oră.”

Astăzi la stațiile PECO au afișat prețuri mai mari cu 30 de bani, la gazul metan. Dacă acum o zi un metru cub de gaz metan putea fi procurat la prețul de 12 lei și 80 de bani, acum costă 13 lei și 10 bani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

One thought on “/VIDEO/ Au intrat în vigoare noile tarife pentru serviciile de taxi la Bălți. Prima zi de iarnă a venit și cu noi scumpiri a produselor petroliere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *