/VIDEO/ Inspectoratul de Poliție Sîngerei a organizat Ziua Ușilor Deschise

Elevii din orașul Sîngerei au avut ocazia să țină în mâini armele din dotarea forțelor de ordine, să urce la volanul unui automobil de patrulare și să probeze hainele carabinierilor. Toate aceste lucruri au fost posibile de Ziua Ușilor Deschise la Inspectoratul de Poliție Sîngerei.

Elevii, părinții și profesorii care au fost prezenți spun că asemenea activități sunt bine venite pentru ca societatea să cunoască din prima sursă cum e să fii la straja ordinei publice.

„E interesant pentru mine cum luptă oamenii de la carbonieri, poliția și cum ajută oamenii care sunt în anumite situații grave.”

„Este interesant, afli ceva despre o profesie nouă. Vezi ceva nou pentru tine, vizionezi ceva care nu ai văzut până acum.”

„Mi-a plăcut foarte mult armele, mașinile și oamenii care lucrează.”

„Absolvenții pe viitor își aleg o carieră, o profesie care este stabilă în Republica Moldova. Îi bine venit asta, fac cunoștință cu toate trei servicii, care sun încadrate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„Eu cred că e benefic lucrul acesta și într-adevăr ar fi bine ca să cunoască tineretul din interior cu ce se ocupă organele de interne, nu din auzite, nu din aceea ce văd în filme sau în documentare.” 

Activitatea a fost efectuată în cadrul campaniei „Bună Ziua”, organizată de Ministerul Afacerilor Interne.    

Natalia Croitor, psiholog IP Sîngerei: „Ne-am unit trei servicii desconcentrate ale MAI, Inspectoratul de Poliție Sîngerei, Inspectoratul General de Carabinieri și Inspectoratul General de Situații de Urgență, pentru a împărți cu elevii, oamenii, profesorii, părinții, oamenii în vârstă, recomandări pentru o viață lipsită de evenimente neplăcute, pentru a fi mai buni, pentru a fi mai aproape de poliție.”

Octavian Munteanu, pompier secția situații excepționale Sîngerei: „Vrem să arătăm tinerii generații că lucrul de salvator și pompieri merită, merită de a face studii și de a salva oamenii, bunurile materiale ale oamenilor.”

„Valeriu Lisnic, locotenent colonel IGC direcția nord: „Noi carabinierii de comun cu alte servicii din cadrul MAI, petrecem dialogul cu cetățenii în scopul creșterii nivelului de încredere, îmbunătățirii și comunicării între cetățeni, ridicarea nivelului de cunoștințe despre problemele societății, imaginea pozitivă în rândul cetățenilor despre activitatea carabinierilor.”

Peste 2.800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt zilnic implicați în acțiuni de comunicare cu cetățenii în cadrul campaniei naționale „Bună Ziua”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *