Bolnavii cu COVID-19 din nordul țării vor fi tratați la Bălți

Bolnavii cu COVID-19 vor putea fi tratați și în cadrul spitalelor din Bălți și Comrat începând de astăzi, 26 martie. Decizia a fost luată de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale la recomandarea specialiștilor din țară dar și a OMS, pentru a evita transportările pacienților și, totodată, pentru a mai scădea din presiunea pusă pe umerii spitalului Toma Ciorbă și a spitalului clinic al MSMPS.

Directorul Spitalului Clinic din Bălți, Serghei Rotari susține că în ultima perioadă au fost întreprinse mai multe măsuri menite să pregătească instituția pentru primirea și tratarea bolnavilor cu COVID-19. Au fost efectuate simulări, perosnalul a fost instruit, iar în secția boli infecțioase unde urmează să fie aduși pacienții au fost amenajete boxe.

În prezent Spitalului Clinic din Bălți dispune doar de patru aparate pentru ventilare artificială a plămânilor. Altele trei vor fi donate instituției în următoarele zile. Totodată spitalului din Bălți i-a fost repartizat un lot de echipamente de protecție pentru personalul medical.

Nu se știe deocamdată câți pacienți cu COVID-19 vor putea fi internați la Bălți, cert este că aici vor ajunge bolnavii cu coronavirus din nordul țării.

În nordul țării avem înregistrate mai multe cazuri de COVID-19 în raioanele Râșcani, Sângerei, Soroca și Florești.

Menționăm că numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 este de 149 în Republica Moldova. 25 de persoane, internate la Spitalul Toma Ciorbă, se află într-o stare gravă.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x