Patru lucrători medicali din Soroca, diagnosticați cu COVID-19

Patru dintre cei 14 bolnavi cu coronavirus din Soroca, sunt lucrători medicali de la Substația Medicală Urgentă din oraș. Informația a fost confirmată de medici din instituțiile curative din localitate.

Este vorba atât de medici, cât și de felceri. Informația a fost confirmată de surse interne din sistemul medical local, transmite Observatorul.md

Totodată un echipaj din cele cinci ale ambulanței nu activează pe motiv că nu sunt suficienți oameni.

Alți medici și felceri sunt investigați pentru a se afla dacă au contractat coronavirusul, iar un șofer de pe ambulanță este în carantină. 

„Un medic de la ambulanță a fost adus ieri la noi și l-am direcționat urgent la Chișinău, nici nu a intrat pe teritoriul spitalului” ne-a informat Valeriu Bordian, vice-director medical al Spitalului Raional Soroca. 

În timp ce conducătorii instituțiilor medicale din Soroca și autoritățile locale evită să vorbească la acest subiect, serviciul de presă al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească și al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale contactați de noi, nu au confirmat și nici infirmat, deocamdată, această informație.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x