Lecţiile online vor fi sistate pe parcursul săptămânii viitoare

COVID-19 suspendă procesul educaţional din Republica Moldova. Săptămâna viitoare lecțiile online vor fi sistate. Autoritățile au luat această decizie pentru că profesorii depun un efort prea mare în această perioadă. Aceste zile de vacanţă forţată vor fi recuperate pe parcursului anului de învățământ și a vacanța de Paște sau zilele de sâmbătă. 

De asemenea, până în data de 18 mai, a fost suspendată desfășurarea Olimpiadelor Republicane la toate disciplinele, iar testarea candidaţilor la examenele de absolvire, stabilite între 30 martie şi 10 aprilie, a fost amânată pentru o perioadă care va fi anunţată ulterior. 

Examene de evaluare pentru clasele a IV-a, a IX-a, precum şi cel de Bacalaureat, nu vor fi anulate, spun responsabilii de la Ministerului Educaţiei

Totodată, având în vedere riscul creşterii anxietății din cauza pandemiei, Ministerul Educaţiei a aprobat o instrucțiune privind organizarea asistenței psihologice copiilor, elevilor, părinților și cadrelor didactice, şi intenţionează să lanseze o linie verde pentru consiliere psihologică în această perioadă.

Instituţiile de învăţământ vor rămâne închise până în 15 mai, când expiră starea de urgenţă.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x