În spitalele din Bălți și Căușeni au internat primii suspeți de COVID-19. Săptămâna viitoare vor fi activate și alte spitale din țară

Primii pacienți internați la Spitalul Clinic din Bălți sunt trei membri ai unei familei din raionul Sângerei, cu simptome de coronavirus. Și la spitalul Raional Căușeni au fost internați primii suspecți de COVDI-19. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a declarat că pe parcursul săptămânii viitoare vor fi activate și alte spitale raionale pentru a realiza actul medical atât pentru persoanele care sunt suspecte, dar și confirmate cu COVID-19, pentru că concentrarea este foarte mare în municipiul Chișinău, dar vom activa și spitalele municipale, atât pentru adulți cât și pentru copii.

Primii suspeți de COVID-19 internați la Bălți au fost plasați în boxele din cadrul secției de boli contagioase a spitalului.

Directorul spitalului, Serghe Rotari susține că instituția dispune de șapte aparate de ventilare artificială a plămânilor și 40 de boxe medicale. 

În Republica Moldova, la moment, avem înregistrate 231 de cazuri de infecție cu coronavirus de tip nou. Din numărul total de cazuri confirmate, 58 sunt de import, iar 173 cu transmitere locală. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x