Efectele negative schimbării orei de vară asupra organismului

Republica Moldova a trecut la ora de vară, duminică, 29 martie 2020. Astfel, duminică dimineața, ora 03:00, a devenit ora 04:00, fiind cea mai scurtă zi a anului, având doar 23 de ore.

În primele săptămâni după schimbarea orei de vară, sunt posibile tulburări de somn. Pe lângă oboseală, poate apărea o ușoară depresie, lipsa poftei de mâncare și dureri de cap. Medicii susţin însă, că aceste simptome sunt normale.

Persoanele care suferă de anxietate și depresie, precum şi vârstnicii ar putea simţi un disconfort crescut ca urmare a acestei modificări. De asemenea, atunci când se schimbă ora, persoanele care au o sensibilitate mai mare a ceasului biologic pot resimți mai intens modificarea. Ele pot avea nevoie de o perioadă mai mare de acomodare, până când se obișnuiesc să se trezească zilnic mai devreme cu o oră.

Specialiştii susțin că organismul are e nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta cu noul regim. Chiar dacă mulţi oameni nu se simt afectați că ora se dă înainte, se pare, totuși, că organismul se adaptează mai greu primăvara decât toamna, atunci când se trece la ora de iarnă.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x